Ana Sayfa ESENLER Esenler’de CHP Kan Kaybetmeye Devam Ediyor

Esenler’de CHP Kan Kaybetmeye Devam Ediyor

Okunma Sayısı 997
0
Esenler Cumhuriyet Halk Partisi’ne yıllarını veren ve her kademesinde görev alan, partisi için hakarete uğrayan, darp edilen, yeri geldiğinde pankart asmak için ağaçlara tırmanıp düşüp haftalarca hastanede yatan parti emekçisi Hüseyin Koç, evi ve ailesi olarak gördüğü CHP’den istifa etti.
YILLARIN EMEKÇİSİ CHP’DEN İSTİFA ETTİ
İstifa kararını basın mensuplarıyla paylaşan Hüseyin Koç, duygusal anlar yaşadı ve gözyaşlarını tutamadı. Koç aldığı ani istifa kararıyla birçok CHP mensubunu üzerken, parti yönetimi tarafından kendisine yapılan adaletsizlik ve saldırıların da bir gün mutlaka haksızlık olduğunun meydana çıkacağını belirtti.
“İstifa kararım ani ve öfkeyle alınmış karar değildir. Bu açıklamayı yaparken yüreğimin sızladığını söylemek istiyorum. CHP’nin büyümesine engel olan; ‘az olsun bizim olsun’ anlayışı, günü kurtarmaya yönelik yönetim tarzı, birlik, beraberlik, emeğe sevgi ve saygınlığın olmadığı, özgürlüklere pranga vurulduğu yerde ben olmam!” diyerek istifa nedenlerini sıralayan Hüseyin Koç, CHP kadrolarının mevcut durumunu muhafaza gayreti içinde olduklarını, böyle bir anlayış içinde olanlarla bir arada olmasının etik açıdan uygun olmayacağını düşünerek çok sevdiği, ülke için çare dediği ve hiçbir karşılık beklemeden emek verdiği CHP’den istifa ettiğini belirtti.
‘PARTİMİ AİLEMDEN ÖNDE TUTTUM’
CHP’de görev yaptığı günden bugüne kadar görev ve sorumluluk bilinciyle hizmet ettiğini belirten Hüseyin Koç, Esenler Belediye Meclis üyesi Mustafa Usta gibi partili olan gazetecilerin CHP’li olmanın ne demek olduğunu bilerek yaptığı her işin hakkını verdiğine inandığını ifade ederek açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Esenler’de yalnız CHP’lilerin değil tüm halkımızın teveccühüne mazhar olduğumuza inanıyorum. Ülkenin ve halkımızın menfaatlerine olmayan hiçbir olayı tasvip etmeyen birisiyim. CHP’yi mevcut ilçe yöneticilerinden, hatta il yöneticilerinden daha fazla kucakladım ve savundum. Öyle günlerim oldu ki parti çalışmalarından dolayı evime aileme ayıracağım zamanım olmadı. Partime maddi ve manevi desteğimi ailemin önünde tuttum. İktidarın yanlışlarını gazetemde yazdım, her platformda partimin programını savundum.”

‘MAHKEMEYE VERİLDİM’

“Belediye meclis üyemiz Usta ile, AK Partililerin yanlış uygulamasını mahkemeye taşıdık ve mahkeme kazandık. Ben, 544 parseli mahkemeye taşıyan meclis üyemizin haklı olduğu meselede yanında dururken, İlçe Başkanı Bülent Ütebay beni tazminat talebiyle mahkemeye verdi. Elbette mahkemede kendisine ve avukatı hanım ağaya gerekli derslerini vereceğim. Önceden olduğu gibi kimselere eyvallah demeden özgürce, tarafsız ve ilkeli gazeteciliğime devam edeceğim. Siyasete dönüşüm belki, ilkesiz ve çapsızların CHP’yi bıraktığı gün, bana ihtiyaç duyulduğu gün varım. Şartlarım ise elbette olacak.” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorum yazınız
Lütfen adınızı giriniz

16 + eight =