Ana Sayfa ESENLER Esenler Üçyüzlü Polis Merkezi kaderine mi terkedildi?

Esenler Üçyüzlü Polis Merkezi kaderine mi terkedildi?

Okunma Sayısı 4296
0

Kamu binalarının bir çoğunu yenileyen Esenler yöneticileri, Üçyüzlü’de bulunan polis karakolunu uzun zamandır gözardı ediyor.

Esenler Kaymakamlığı’nın yanında bulunan Üçyüzlü Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis Merkezi Amirliği, her an yıkılacak, metruk bir yapı gibi görünüyor.

Binanın içi ve dışı içler acısı. Dış cephelerinde bulunan sıva ve sözde beton olan kısımlar, aşağıya düşerek tehlike oluşturuyor. Bir çok kez tadilat yapılarak müdahale edilse de binanın genel itibariyle kötü olduğundan dolayı çözüm olmadığı net şekilde görülüyor.

VERİLEN SÖZLER UNUTULDU

Konu ile ilgili Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, yaklaşık 1.5 yıl önce kaymakamlıkta gerçekleşen “Huzur Toplantısı’nda ve başka programlarda, Üçyüzlü Karakolu’nun kötü durumuna değinerek “Bu karakolun hemen yukarısında bulunan Menderes Parkı’nın yanına modern bir karakol inşa ediyoruz’’ demişti. Fakat gelinen noktada ve yaptığımız araştırmalar sonucunda, Menderes Mahallesi’nde pazar, park ve otoparkın olduğu bölgede böyle bir projenin olmadığını ve olamayacağını görmekteyiz. Çünkü İBB’nin gerçekleştirdiği tüm proje sonuçlandırılmış durumda. Yani karakol binası için yer kalmadığını öğrenmiş durumdayız.

 

KİMSE KONUŞMAK İSTEMİYOR

Bu konu ile ilgili yetkililerden maalesef detaylı bilgi alamadık. Bundan dolayı sizlere daha net bilgi ve detay verememekteyiz.

Her fırsatta kentsel dönüşümün önemine değinen yetkililer, acaba her an yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olan ve içerisinde onlarca emniyet yetkilisinin görev yaptığı bu yapıyı neden ve niçin yıkmıyorlar? Yaşanılmış bunca acı tecrübe varken ve binlerce kişiyi depremlerde kaybetmiş iken halen bu binayı yıkmak için daha neyi bekliyoruz?

Başka kurum, kuruluş ya da cemaatler söz konusu olduğunda, bir şekilde yardımcı olunuyor ve bir yer tahsis edilebiliyor.

BÜYÜK VE TEHLİKELİ RİSK

Hemen hemen her gün şehit haberi aldığımız ülkemizde göz göre göre, göz bebeğimiz olan Emniyet güçlerimizi neden riske atıyoruz?

Bu ilçeyi yönetenlerden insanlık adına rica ediyor ve uyarıyorum: Herhangi bir afet durumunda oluşacak olumsuzluktan dolayı sizler sorumlusunuz. Bunun vebali çok ağır. Lütfen bir an önce bu kötü durumu çözün ve gerekeni yapın.

Yoksa büyük bir facianın sorumluları olarak tarihe geçmeniz işten bile olmayacaktır.

ÖZEL HABER: SUAT TÜRKOĞLU

CEVAP VER

Lütfen yorum yazınız
Lütfen adınızı giriniz

thirteen + four =