Ana Sayfa ESENLER Esenler İlk Profesyonel Takımına Kavuştu

Esenler İlk Profesyonel Takımına Kavuştu

Okunma Sayısı 3326
0

Erok Spor kulübünün resmi sitesinden yapılan açıklamada Erok Spor kulübünün bundan sonraki dönemde Esenler Erok Spor olarak yoluna  devam edeceği bildirilirken açıklama şu şekilde devam etti: 

”16 Kasım 1959 tarihinde, İstanbul Beyoğlu ilçesi Kasımpaşa/Sinanpaşa semtinde Fikret EROK, Hüseyin ÇOKSERİNLER, Hasan ÇOKSERİNLER, Ahmet KURT, Hüsnü TAŞGİT, Alaattin ÖNER, Ekrem MİNİR, İsmail ÇOKSERİNLER ve Şerif KURT tarafından kurulan İstanbul’un köklü kulüplerinden Erokspor, ESENLER EROKSPOR oldu.

Renklerini yeşil ve sarıdan alan, semtin gençliğini bir çatı altında toplayıp, genç nesilleri spora yönlendirmek , beden ve ruhsal açıdan sağlıklı bireyler yetiştirmek amacıyla kurulan kulübümüz, 59 yıldır bu hedefinden sapmadan yoluna devam ediyor. Bu hedef doğrultusunda bünyesinden onlarca başarılı sporcu yetiştiren kulübümüz, başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere, eski Meclis Başkanı Mehmet Ali ŞAHİN, Eski Spor Bakanı Osman Aşkın BAK ile birlikte, A milli takımda oynama başarısını gösteren Nevruz ŞERİF gibi isimleri yetiştirmenin gururunu taşıyor.

Kulübümüz, 2016-2017 Futbol sezonunu Fikret KURT başkanlığında BAL Ligi Şampiyonu olarak tamamlamış ve TFF 3. Lig’e çıkarak profesyonel döneme merhaba demiştir. 2017 yılında Zafer TOPALOĞLU başkanlığında şirketleşerek yeniden yapılanmıştır. Yeni adıyla Esenler Erokspor adını alan kulübümüz, maçlarını sezonun ilk yarısı Bayrampaşa Çetin Emeç Stadyumu’nda , ikinci yarısından itibaren ise Esenler Stadyumu’nda oynayacaktır. 454 bin nüfusuyla İstanbul’un en büyük ilçelerinden Esenler’de de TFF 3.Lig’e ev sahipliği yapacak olmanın mutluluğu yaşanıyor. Binlerce Esenlerli futbol sevdalısı gence yeni hedeflerle birlikte TFF 3.Ligi ilçelerinde izleme fırsatı sağlayacak olan bu oluşumun Kulübümüze, Türk futbolu ve Esenlerimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz” denildi.

Esenler Amatör Kulüpler Birliği Başkanı Ayhan Çınar yaptığı kısa açıklamada, Esenler Erok Spor Kulübü İlçemize hayırlı olsun, Profesyonel ligde bizleri temsil edecek olan tüm sporculara canı gönülden başarılar diliyorum. Esenlerimizin ciddi anlamda Profesyonel bir takıma ihtiyacı vardı. Bu eksikliği biz yöneticiler olarak hissediyorduk. Profesyonel bir takımın ilçemizde Esenler’i temsil etmesinin semtimize değer katacağını düşünüyorum diyerek konuşmasını sonlandırdı.

HABER: SUAT TÜRKOĞLU

 

CEVAP VER

Lütfen yorum yazınız
Lütfen adınızı giriniz

3 × three =