Ana Sayfa ESENLER ESENLER’DE ÖZEL HASTANELER’E ‘FAHİŞ FİYAT’ TEPKİSİ

ESENLER’DE ÖZEL HASTANELER’E ‘FAHİŞ FİYAT’ TEPKİSİ

Okunma Sayısı 485
0

Son günlerde özellikle Esenler’de bulunan özel hastanelerde ki fahiş fiyat artışlarına ve hastanelerin tutumuna Vatandaşların tepkisi giderek artmaya devam ediyor.

Sosyal medya ya yansıyan haberleri gördüğümüzde bizler de kamuya hizmet etmek adına bireyler olarak bu soruna çözüm arayışı içine girdik ve vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için  elimizden geleni yapmaya gayret ettik.

Vatandaşların iddialarına göre ”Özel hastaneler vatandaşları müşteri, hastaneleri ise ticarethane olarak görüyor. Maalesef fahiş fiyatların yüksekliği ve yetkililerin denetimsizliğinin faturası yoksul halka kesiliyor”…

Özel hastaneler ne kural tanıyor nede yasa dinliyor. Hastanelerden şikayetçi olan vatandaşlar adeta soyuluyoruz diyerek isyan ediyor.

“ÖZEL HASTANELER MÜŞTERİ MUAMELESİ YAPIYOR”

Esenler’de bir hasta ve hasta yakını gittiği hastanede kendilerine uygulanan fiyat politikasını isyan ederek bizlere şunları anlattı. Hasta yakını Eyüp Akat: ”Gittiğimiz hastaneler bize müşteri muamelesi yaparak sağlığımızla değil daha çok cebimizdeki para ile ilgileniyor diyerek sözlerini şöyle sürdürdü.

31 Aralık 2019 günü eşim Sibel Akat ile 9 ay boyunca muayene ve tahlil yaptırdığımız Özel Güney Hastanesi’ne sancı başlayınca sabah 10.00’da gittik. Hasteneye yatış yapılıp normal doğum yapacağı beyan edilip beni muhasebe bölümüne yönlendirdiler. Bana doğum Ücretlerinin bilgisi verildi ve normal doğum 2500 sezaryan ise 1600 olduğunu Söylediler. Bende buna karşılık kredi kartımdan 2500 TL. çekim yapılmasını istedim.

Orada bulunan görevli bana hastanın sadece 1000 TL. karttan kalanını ise  1500 TL. olarak nakit alıyoruz talebi üzerine ödemeyi yaptım.

Akşam 17.00 saatlerinde sezeryan ile doğum oldu ve iki gün hastanede kalıp çıkış için muhasebeye gittiğimde sezeryan ile normal doğum arasındaki fark olan 900 TL. ve faturasını talep ettim.

Bana para iadesinin olmadığını faturada ise sezeryan ücretinin 972 TL olduğunu belirten fatura verdiler. Bunun üzerine bende benim ücret farkının 1334 olduğunu bunu 184 sağlık bakanlığı ve Cimer’e şikayet ettiğimi mağduriyetimin çözülmesini isteyerek  bu durumdan mağdur olan başka hastalarında olduğunu beyan ederek şikayetçi oldum” dedi.

“ESENLER DIŞINDA BAŞKA BİR HASTANIN YAŞADIKLARI İSE ŞÖYLE…”

Hasta yakını: ”Hastamız acil Bağcılar Metilayf hastanesine kaldırılıyor, yapılan muayenesi sonucu kalp krizi ve stent takılmasına karar veriliyor. Fakat hastanede bu operasyon için yapılamayacağını Bahçelievler de bir hastaneye sevk yapılmasını söylüyorlar. Hastamız Memet Gülden açı içinde kıvranıyor, tam iki saat ambulans bekledik. Ne kadar daha bekleyeceğimizi söylediğimizde azar işittik. Yetkililer kendi araçlarının olduğunu ama yolda arıza yaptığını söyleyerek beklememizi istediler. Bu duyarsızlığın ve insana verilen değerin göstergesidir. Bizim anladığımız kadarı ile anlaşmalı oldukları bir hastaneye gitmemizi istediler. Yani paran kadar sağlık alabiliyorsun, paran varsa insansın, paran yoksa öl…Bunun adı sorumsuzluktur.

Doktorlar ve hastane sahipleri  hastayı müşteri, hastahaneleri ticarethaneye dönüştürmüşler. Yetkililerin bu konuya duyarlı olacaklarını umutla bekliyoruz” dedi.

Bizlerde vatandaşların iddiaları üzerine Özel Güney Hastanesi yetkilileri ile görüştüğümüzde ”hastaların özel istekleri olduğunda fiyat farklarının çok değişkenlik gösterebileceğini ve bu sorunların bundan kaynaklandığını” söylediler.

CEVAP VER

Lütfen yorum yazınız
Lütfen adınızı giriniz

11 − eleven =