Ana Sayfa ESENLER HABERLERİ GERİ DÖNÜŞÜM DEFTERLERİNİ BAKAN KURUM DAĞITTI

GERİ DÖNÜŞÜM DEFTERLERİNİ BAKAN KURUM DAĞITTI

Okunma Sayısı 233
0

Esenler Belediyesi’nin geri dönüşüm gelirlerinden elde ettiği defterler ile ihtiyaç sahibi öğrencilerin için tabletlerin teslimini, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptı.

Esenler Belediyesi, “Sıfır Atık” projesine tam destek veriyor. Çevreci projeleriyle geri dönüşümden elde ettiği tekerlekli sandalyeden deterjana, defterden yağa ve ekmeğe kadar olan kazanımlarının bir halkası olan defter dağıtımını bu yıl da sürdürdü. Esenler Belediyesi, “Kitaplar Hükûmetimizden, Defterler Belediyemizden” diyerek, geri dönüşüm tesislerinde tamamen atıkların ayrıştırılmasıyla 11 yılda, 5.5 milyon defter dağıttı. Bu yıl da geri dönüşümle eğitime çöpten kazandırılan 500 bin defteri ve ihtiyaç sahibi öğrencilere tabletlerini Esenler Kültür Merkezi’nde teslim etti.

Defter Dağıtım Töreni’ne katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Bakan Kurum ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, belediyenin geri dönüşümle elde edilen ürünlerini inceledi. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu; geri dönüşüm kumbarası, atık yağdan elde edilen deterjan, atık pil değerlendirme kutusu, ESMATİK ve Mavi Kapak projesi hakkında Bakan Kurum ve Vali Yerlikaya’ya bilgi verdi. Bakan Kurum programda geri dönüşüm kutusuna pet şişe atıp, puan kazandıran kartı okuttu.

KURUM, BİR ENGELLİYE UMUT OLAN MİNİK ÖMER’E TABLET HEDİYE ETTİ

Bakan Kurum, 200 kilo kapak toplayarak, Esenler Belediyesi’nin Mavi Kapak kampanyasına destek olan ve bir engellinin tekerlekli sandalye hayaline kavuşmasına vesile olan 8 yaşındaki Esenlerli Ömer Musab ile bir araya gelerek kendisine teşekkür etti ve defterleri ile tabletini hediye etti.

GERİ DÖNÜŞÜM HEDEFİMİZ YÜZDE 35-40

Hedeflerinin geri dönüşüm oranını yüzde 35-40 seviyelerine getirmek olduğunu söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Esenler farkındalığı önde olan çevre ve doğa adına yapılması gereken her türlü projede öncülük eden ilçelerimizden bir tanesi. Esenler’de çöpümüzün yaklaşık yüzde 10’u dönüşümde toparlanıyor. Bu önemli bir oran. Tüm Türkiye’de Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan’ın önderliğinde başlattığımız ‘Sıfır Atık’ projesi sonrasında geri dönüşüm oranımız yüzde 13 seviyelerine geldi. Hedefimiz bu oranı yüzde 35-40 seviyelerine getirmek” dedi.

ESENLER’DEKİ 50 OKULA ESMATİK

Esenler’de yapılan ve hayata geçirilecek geri dönüşüm projelerinden bahseden Bakan Kurum, şu sözleri söyledi:

“Esenler’deki 50 okulumuza yıl sonuna kadar ESMATİK’ler yerleştireceğiz. Bakanlığımız, Esenler Belediyesi’ne hem maddi hem de teknik destek sağlayacaktır. Bunu Valiliğimizle yaptığımız protokolle birlikte İstanbul’daki bütün okullarımızda hayata geçireceğiz. Öğrencilerimiz bir taraftan tasarruf edecek bir taraftan da kendi harçlıklarını kendileri çıkarabilecek duruma gelecekler. Esenler Belediyesi, Milli Eğitim il Müdürlüğü ile birlikte yapmış olduğu tablet kampanyasıyla ilçede ihtiyaç sahibi yaklaşık 10 bin çocuğumuza tablet dağıtacak. Hayırseverlerin, belediyemizin ve ilgili kuruluşların destekleriyle ilçede tablet ihtiyacı olan çocuk kalmayana kadar bu çalışmayı yürüteceğiz. Geri dönüşümden elde edilen atıklardan yapılarak dağıtılan 5 buçuk milyon defter projesi de bizim için çok önemli. Bu projeleri destekleyerek hem istihdam hem de ekonomimize kazanç sağlayacağız.”

ESENLER, SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ

Esenler Belediyesi’nin kendi imkânlarıyla başlattığı tablet kampanyasının çok anlamlı bir proje olduğunu dile getiren İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “Bakanımıza, böyle güzel bir hizmetin tanıtımında yanımızda olmasından dolayı şükranlarımızı arz ediyoruz. Sosyal belediyeciliğin en güzel örneğini bizlere gösteren Esenler Belediye başkanımızı tebrik ediyorum. Esenler’de ihtiyaç sahibi çocuklarımızı hayırseverler ve kendi imkânlarıyla tabletlerle buluşturdu. Cumhurbaşkanımızın söylemiş olduğu 500 bin tablet dağıtımının üzerinde mahalli imkânlarla yapılan bu dağıtımların daha da anlamlı olduğunu düşünüyorum. Esenler Belediyesi çevreci bir belediye. Esenler’de yüzde 10 ile geri dönüşüm sağlanıyor ve bereketleniyor” ifadelerini kullandı.

HEDEF YÜZDE 50 GERİ DÖNÜŞÜM

“Esenler’de geri dönüşüm oranı yüzde 10’dan yüzde 50’ye çıkarmak hedefindeyiz” diyen Esenler Belediye Başkan M. Tevfik Göksu, “Sıfır Atık” projesine desteklerini şu sözlerle anlattı:

“Emine Erdoğan hanımefendinin öncülüğünde başlayan hamlede Esenler Belediyesi çok ciddi bir mesafe kat etti. 9 yıldır bütün öğrencilerimizin defterlerini çöpten elden ederek veriyoruz. Kâinatta yaratılan her şey geri dönüşüme tabii, her şeyin geri dönüşümü var. Biz inanıyoruz ki çöp olarak attıklarımızın hepsinin ekonomik bir değeri var. Biz bunu doğru değerlendirdiğimizde hepsinin geri dönüşümünü sağlayabiliriz.”

CEVAP VER

Lütfen yorum yazınız
Lütfen adınızı giriniz

fifteen − 13 =