Ana Sayfa ESENLER ÇOCUK YETİŞTİRMEDE BABANIN ROLÜ

ÇOCUK YETİŞTİRMEDE BABANIN ROLÜ

Okunma Sayısı 234
0

“Aile Eğitimleri” seminer dizisinin ilk konuğu Uzman Psikolojik Danışman Mehmet Hilmi Eren, dijital çağda aile içi iletişim, baba ve çocuk ilişkisi ve uyum konularında bilgi verdi.

Esenler Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, aile kurumunun korunması ve sağlıklı bir şekilde devamlılığının sağlanması için “Güçlü Toplum ve Güçlü Gelecek” sloganıyla “Aile Eğitimleri” düzenliyor. Toplam 15 farklı başlıkta, konusunda uzman eğitmenler tarafından verilecek eğitimler online ve yüz yüze olacak şekilde başvuru yapan 48 katılımcı ile gerçekleşiyor. İlk online eğitimde Uzman Psikolojik Danışman Mehmet Hilmi Eren, ‘Çocuk Yetiştirmede Babanın Rolü’ konusunu anlattı.

BABA, DOĞMAMIŞ ÇOCUĞUYLA BAĞ KURMALI

Sağlıklı baba ve çocuk ilişkisinin nasıl sağlanabileceğini hakkında bilgiler veren Uzman Psikolojik Danışman Mehmet Hilmi Eren, şu ifadeleri kullandı:

“Çocuğun gelişiminde ve ilerlemesinde babanın rolü çok büyüktür. Özellikle günümüzün başat problemlerinden olarak bildiğimiz uyuşturucu ve her türlü madde bağımlılığında çocuk ve baba ilişkisinin zayıflığının payı çok yüksektir. Aynı şekilde hemcinsle ve karşı cinsle ilişkilerindeki problemlerin temelinde de yine aynı şey yatar. Baba ve çocuğun sağlıklı, dengeli iletişimi çocuğun hayatının sağlıklı ilerlemesinde çok büyük bir öneme sahiptir. Çocuk ve baba ilişkisi daha anne karnında başlar. Babanın anne karnında çocukla konuşmaya başlaması, babayla olan duygusal bağın kurulmasında çok önemli bir faktördür. Çocuğun duyduğu sesler kişiliğinin temellerini oluşturuyor. Babanın ve annenin çocuğuyla sohbet etmesi dil, zihinsel ve bilişsel gelişimin temellerini atıyor. Kelimeler ve sözcükler anne ve babanın çocukla diyalogunda çok önemli. Bilişsel gelişimde özellikle zeka gelişiminde kelime ve sözcük dağarcığının çok büyük bir yeri vardır. Sözcük dağarcığı ve kelime haznesi zeka ile doğru orantılıdır.”

HAYATI “WINRARLI” YAŞAYIN

Çocukların yaşam tecrübesi kazanmasında etkili olacak üç ilkeyi anlatan Eren,”Çocuklarınızın yaşantı zenginliği, deneyim zenginliği ve tecrübesi öncelikle ailede kazanılır. 20 yaşında bir delikanlı ya da hanımefendi 40 yaş olgunluğuna, 50 yaş deneyimine sahip olabilir. Bunu sağlayacak ilk şey ailedir. Bunu winrarlı yaşamakla sağlayabilir. Büyük olan belgeleri sıkıştırarak yollayan program olan winrarlı yaşamayı size tavsiye ediyorum. Bu yüzden size üç ilkeden bahsedeceğim. Aile olarak bu kültürü yakalarsanız hem anne baba olarak kendi gelişimiz için hem de çocuklarınızı desteklemek adına çok güzel bir iş yapmış olursunuz. Birinci ilkem maksimum insan ilkesi, ikincisi maksimum mekan ve sonuncusu da ‘her zaman yaptığımız şeyi yaparken ilave, başka ve değişik ne yapabiliriz?’ ilkesidir” dedi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorum yazınız
Lütfen adınızı giriniz

five + four =