Ana Sayfa ESENLER ESENLER’DEKİ ”CİNCİ HOCAYA” TAHLİYE KARARI

ESENLER’DEKİ ”CİNCİ HOCAYA” TAHLİYE KARARI

Okunma Sayısı 309
0

Esenler’de kendisini hoca olarak tanıttığı kadınları evliliklerini kurtarma vaadiyle dolandırdığı iddiasıyla tutuklu yargılanan sanık Burhan Dalgalı’nin tahliyesine karar verildi.

Bakırköy 23. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Burhan Dalgalı, müşteki Ebubekir B. ve sanık avukatı katıldı. Sanık Burhan Dalgalı savunmasında, kendisine kumpas kurulduğunu iddia ederek “Bana şantajda bulundular. 300 bin lira para istediler. Hem ailemin, hem milletin gözünde irtibatımı düşürdüler. Bu adamın yüzünü gördüğümde içim yanıyor. Ben 3 bin 200 lira almadım” dedi. Müşteki Ebubekir B. ise söz alarak “İftiradır, yalan söylüyor” dedi. Duruşma savcısı  sanığın tutukluluğunun devamını talep etti. Mahkeme heyeti, sanık Burhan Dalgalı’nın tahliyesine karar verdi. Duruşma, müşteki ve tanığın dinlenmesi için ertelendi.

BAŞKA BİR DAVADA TUTUKLUYMUŞ

Öte yandan sanık Burhan Dalgalı’nın, “Terör örgütü propagandası yapmak” suçundan yargılandığı başka bir dava nedeniyle de tutuklu olduğu öğrenildi.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEME GELMİŞTİ

Bir kadının çıplak vücuduna  yazılar yazdığı iddia edilen Burhan Dalgalı kadına cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle sosyal medyada gündeme gelmişti. Söz konusu görüntülerle ilgili hakkında suç duyurusunda bulunulmadığı öğrenilen Burhan Dalgalı dolandırıcılık suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.  Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Bakırköy Adalet Sarayı’na sevk edilen Burhan Dalgalı çıkarıldığı adli makamlarca “Dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık” suçundan tutuklanmıştı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede,  sanık Burhan Dalgalı hakkında “Dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık” ve “Tekke ve Zaviyelerle Türbeleri Seddine ve Türbedarlıklar ile Birtakım Unvanların Men ve İlgasına Dair Kanun’a muhalefet” suçlarından 2 yıldan 7 yıl 3 aya kadar hapis cezası isteniyor.

Kaynak:Sondakika.com

CEVAP VER

Lütfen yorum yazınız
Lütfen adınızı giriniz

12 − two =