Esener’de boşanma aşamasında olduğu eşi Ebubekir Baran’ın (28) yaşadığı binanın önüne giden Sema Nur Sarıboğa Baran (24), zillere basıp içeri girmek istedi. Ancak kapıyı açan olmayınca binanın önünde oturan kadın, kendini vurdu. Hastaneye kaldırılan kadın hayatını kaybetti.
Olay, Kazım Karabekir Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Sema Nur Sarıboğa Baran, (24), iddiaya göre şiddetli geçimsizlik nedeniyle 6 yıllık eşi Ebubekir Baran’a (28), yaklaşık 5 ay önce boşanma davası açtı. Dava sürerken mahkeme, çiftin çocukları olan 4 yaşındaki N.Ş.B.’nin geçici velayetini annesine verdi. Baba Baran ise 7 Haziran Cumartesi günü vakit geçirmek için çocuğunu aldı. Akşam saat 19.00 sıralarında çocuğunu boşanma aşamasındaki eşine teslim etmek için annesi Lamia B. ve arkadaşı Hüseyin K. ile birlikte 34 LG 0943 plakalı otomobille adrese giden Baran, evin olduğu caddeye girdi.
YEĞENİNİN BULUNDUĞU ARACA SALDIRDI
Baran’ın kullandığı aracın önü o sırada hakkında uzaklaştırma kararı bulunan kayınbiraderi Muhammed Can S. (20) tarafından kesildi. Eline aldığı kaldırım taşıyla 4 yaşındaki yeğeninin olduğu araca saldıran Muhammed Can S., aracın ön camını kırdı. Ardından da aynı taşla eniştesi Baran’a saldıran kayınbirader, onu kolundan yaraladı. Neye uğradığını şaşıran Baran, annesi ve arkadaşıyla birlikte can havliyle bulundukları araçla olay yerinden uzaklaştı. Polis ekipleri ise saldırgana müdahale etti.
KAYINBİRADERİNDEN ŞİKAYETÇİ OLDU
Olayın ardından Baran, hastaneye giderek darp raporu aldı ardından da annesi ve arkadaşıyla emniyete giderek şikayetçi oldu. Saldırgan Muhammed Can S. hakkında savcılık tarafından ‘Kasten yaralama’ ve ‘Mala zarar verme’ suçlarından soruşturma başlatıldı.





































