Ana Sayfa ESENLER Davutpaşa’da büyük fabrika yangını

Davutpaşa’da büyük fabrika yangını

Okunma Sayısı 1884
0

Davutpaşa’da bulunan dört katlı bir iplik fabrikasında sabah saatlerinde büyük bir yangın çıktı. Yangında çıkan dumanlar İstanbul’un bir çok noktasında görüldü. İtfaiye ekiplerinin büyük çabasına rağmen, iplik yapımında kullanılan kimyasal maddeler ve kuvvetli rüzgarın da etkisiyle yangın halen devam ediyor. Bölgede bir çok fabrika bulunurken, itfaiye erleri de yangının diğer fabrikalara da sıçramaması için büyük bir çaba gösteriyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “Elektrik kontağından olması yüksek. Yangın kontrol altına alındı” dedi. İstanbul Valisi Vasip Şahin’in verdiği bilgilere göre fabrikada kimse yoktu.

 

Bu sabah 06:45 sularında yangın ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına bir çok noktadan müdahale etti. Kuvvetli rüzgarın da etkisiyle alevler kısa sürede bütün fabrika binasını sardı. Yangın için İstanbul’un bir çok bölgesinden takviye ekipler geldi. Yangın nedeniyle çıkan yoğun dumanlar İstanbul’un bir çok noktasından görüldü. Polis ekipleri de fabrikadan düşen parçalardan kimsenin etkilenmemesi için olay yerindeki vatandaşları olay yerinden uzaklaştırdı.

Kimyasal maddeler ve rüzgarın etkisiyle yangın uzun süre kontrol altına alınamadı. İfaiye erleri de yangının diğer fabrikalara da sıçramaması için büyük bir çaba gösterdi. Bölgede bir çok ambulans ekibi de hazır bekletildi.

UYSAL: KONTROL ALTINA ALINDI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yangının an itibariyle kontrol altına alındığını belirten Uysal, “Soğutma çalışmaları devam ediyor. Yan taraftaki fabrikalara sıçramayla ilgili olarak, o tedbirler alınmış vaziyette. Etrafta plastik fabrikaları var. Bölge olarak riskli bir bölge. Ancak itfaiyemiz 5- 5.5 dakikada olay yerine gelmiş. Şu anda da 75 Büyükşehirin, 14 tane de ilçe belediyelerinden 89 araç ve 185 personel görev yapıyor. İşyeri sahibi yerine gelmeden itfaiye burada olmuş. O manada etrafa filan sıçramamış. Henüz yangının nereden çıktığı belli olmamakla birlikte elektrik kontağı olma ihtimali yüksek deniliyor. Çıkış nedeni itfaiyenin raporundan sonra ortaya çıkacak. En büyük tesellimiz bir yaralanma ve can kaybı yok. İkinci büyük teselli de yangının etraftaki plastik hammadde eseaslı çalışan fabrikalara sıçramadan kontrol altına alınmış olması. İşyeri sahibimizle de görüştük. Şu anda kendini bırakmamış. Olaya hakim. İtidalli yaklaşıyor. Hala işyerinde kurtarılabilecek iplikler var. Yangın kontrol altına alındı ama mevcut işyerine daha fazla zarar vermeden ne yapılabilir ona bakılıyor. İşyerindeki ipliklerin zarar görmeden kurtarılması artık gündemde” dedi.

Yaralı itfaiye eriyle ilgili soruya Uysal, “İtfaiye erinin ayağında incinme şeklinde bir şeyi var. Önemli bir yaralanması şeklinde birşeyi yok. Kırık vesaire şeklinde bir şeyi yok” şeklinde haber verdi.

 

Kaynak: Hürriyet

CEVAP VER

Lütfen yorum yazınız
Lütfen adınızı giriniz

thirteen − 6 =