Ana Sayfa ESENLER ESENLER’DE KIYMANIN İÇİNDE AT ETİ ÇIKTI

ESENLER’DE KIYMANIN İÇİNDE AT ETİ ÇIKTI

Okunma Sayısı 378
0

Tarım ve Orman Bakanlığı’nca, 2020 yılına ait ilk tağşiş listesi kamuoyu ile paylaşıldı. Yapılan paylaşımda Esenler’den iki firma yüzümüzü kızarttı. Birinin kıymasından at eti çıktı, diğeri yer fıstığı tozunu Antep fıstığı tozu olarak sattı.

Tarım ve Orman Bakanlığı gazlı içecekten, bala, çaydan zeytin yağına, çikolatadan ete kadar taklit, tağşiş veya ilaç etken maddesi tespit edilen toplam 229 firmaya ait 386 parti ürün belirledi. Bakanlık internet sitesinden 44 sayfa ayıplı ürün yayınladı.

ESENLER’DEN 2 FİRMA

Yayınlanan listede Esenler’den 2 ayıplı firma yer aldı. Birisi Atışalanı Cad. No:110/A’da yer alan Kurban Et. 26.11.2019 tarihinde alınan numune sonucunda kıymada at eti tespit edildi.

İkinci firma ise Nene Hatun Mahallesi İnönü Cad. No: 49/A’da bulunan Değirmen Köy Pazarı. Burasının da Antep fıstığı tozu diye yer fıstığı tozu sattığı belgelendi.



BAKANLIK AÇIKLAMASI

Tarım ve Orman Bakanlığı listeyi açıklama gerekçesinde şu görüşlere yer verdi:
“Ülkemizde gıda güvenilirliğinin sağlanması, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi, kişilerin sağlığının ve tüketici menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi amacıyla gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme ve dağıtımının tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetleri Bakanlığımızca büyük bir titizlikle yürütülmektedir.

5996 sayılı “Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu” ve bu Kanun kapsamında hazırlanan, “Gıda ve Yemin Resmi Kontrollerine Dair Yönetmelik” gereğince; laboratuvar sonucuyla taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen gıdaları üreten/ithal eden; kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten ve/veya satan firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasını içeren bilgiler kamuoyunun bilgisine sunulmaktadır.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Bölgedeilkhaber

CEVAP VER

Lütfen yorum yazınız
Lütfen adınızı giriniz

3 × 3 =