Ana Sayfa ESENLER BAKKAL BORCUNUZ KAPATILMIŞ OLABİLİR!

BAKKAL BORCUNUZ KAPATILMIŞ OLABİLİR!

Okunma Sayısı 300
0

BAKKAL BORCUNUZ KAPATILMIŞ OLABİLİR!

Ülkemizin çeşitli yerlerinde son yıllarda görülen bakkalların veresiye defterini satın alma yardımı, Esenler’de de yaşanmaya başlandı.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir hayırsever, “Sağ elin verdiğini sol el bilmemeli” ilkesinden hareketle Esenler’de bakkallara uğrayıp veresiye defterlerini satın almaya başladı.  Bir bakkalda 20 bin TL, başka bir bakkalda ise 6 bin TL’lik borç defterini satın alan hayırsever, hem bakkal esnafına, hem de ödeme sıkıntısı çektikleri için mahalle bakkallarına yaptıkları borçları deftere yazdıran vatandaşlara bir nefes aldırdı. Defterdeki alacaklarını hesaplayıp hayırsever vatandaşa söyleyen ve parasını aldıktan sonra da o defteri hayırsevere veren bakkallar, müşterilerini telefonla tek tek arayarak, “Borcunuz bir hayırsever tarafından kapatıldı” diye haber verdi.

ŞAKA ZANNETTİLER  

Çoğu zaman borçlu olan vatandaş bunun bir şaka olduğunu zannetse de söylenen doğruydu ve bu gerçekten güzel bir hayırseverlik örneği idi. Hem paralarını tahsil eden bakkallar, hem de borçları ödenen vatandaşlar, “Allah kendisinden razı olsun. Allah kendisine daha çok versin ve sayılarını artırsın” şeklinde hayırsever vatandaşa dualar ettiler.

BELKİ SİZİNKİ DE KAPATILIR

Bir aracı vasıtasıyla bakkallardan borç defterlerini satın alan hayırsever vatandaşın ilçenin değişik mahallelerinde bu yardımlara devam edeceği öğrenildi. Bu sebeple, inşallah bakkala borcu olan diğer vatandaşlarımızın da borçları kapatılmış olur. Bir çok kesimin zor şartlar altında hayatını sürdürdüğü bu dönemde, diğer zengin hayırseverlerimizin de bu iyilik kervanına katılmalarını ümit ediyoruz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorum yazınız
Lütfen adınızı giriniz

seventeen + nineteen =