Ana Sayfa ESENLER PEDALLA “YAZA MERHABA” DEDİLER

PEDALLA “YAZA MERHABA” DEDİLER

Okunma Sayısı 237
0

Esenler’li gençler ve çocuklar, “3 Haziran Dünya Bisiklet Günü”nü bisiklet yarışmasıyla kutlayıp yaza merhaba dediler.

Esenler Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesindeki Mihmandar Gençlik’in Bisiklet Kulübü, kısıtlamalardan dolayı aylardır bisikletlerini doyasıya süremeyen gençler ve çocuklar için, 3 Haziran Dünya Çevre Günü’nde bisiklet etkinliği düzenledi. Yaz aylarına girdiğimiz bu günlerde doğa ve sporla buluşmak isteyen gençlerin sevinç ve heyecanlarına ortak olmak için organize edilen etkinlik; Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesi’nde gerçekleştirildi.

Etkinlikte çocuklara eşlik eden Esenler Belediyesi Kadın Aile ve Gençlik Hizmetleri Müdürü Cemal Bolat, “Esenler’de Mihmandar projemiz kapsamında ilköğretim ve lise çağındaki çocuklarımız ve gençlerimiz için bisiklet kulübü kurduk. Bugün de bu kulübümüzün ilk etkinliğini gerçekleştirmiş olduk” dedi.

BİSİKLET KÜLTÜRÜNÜ DAHA DA YAYACAĞIZ

Esenler’de 85 binden fazla öğrencinin olduğunu belirten Cemal Bolat, “Bu kulübü kurarak pandemi sürecinde onların dijital ortamdan uzak ve daha sağlıklı olabilmelerini sağlamak istedik. Bisiklet insan sağlığı açısından çok faydalıdır. İnsanlar günlük hayatlarında ya yürümeli ya da bisiklet sürmeli. Vücudumuzu bu şekilde iyi çalıştırabiliriz. Böylece sağlık sorunlarından uzak kalırız. İşte bu sayede çocuklarımız bisiklet ile hem fiziki yapısını geliştirecek hem de obez olmaktan kurtulacak. İnşallah Esenler’de de bisiklet kültürünü yayacağız” diye konuştu.

“Temiz Yarınlar İçin Sen de Pedal Çevir” sloganıyla gerçekleştirilen programa bisikletleriyle katılan gençler ve çocuklar çeşitli gösteriler yaptılar. Bisiklet yarışında dereceye girenler ödüllendirildi, tüm katılımcılara da çeşitli hediyeler verildi.

BİSKUR DA KATILDI

Etkinliğe; Esenler’de bisikletli kurye taşımacılığını başlatan BİSKUR da katılım sağladı. Programı takdirle karşıladığını söyleyen BİSKUR Proje Koordinatörü Ayhan Çelik, “Biz Esenler’de çocuklarımızın ve gençlerimizin sağlık ve spora yönlenmesi için her türlü sosyal etkinliğin sosyal projenin içerisinde olmayı amaçlıyoruz. Esenler’de bisikleti sevdirmek istiyoruz. Bu anlamda Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesi de bisiklet parkuru ile çok ideal bir yer. Bu etkinliği düzenleyenlere teşekkür ediyorum” dedi.

BİSKUR ÜÇÜNCÜ OLDU

Bisiklet yarışmasında Doğan Deniz Uzuner birinci olurken BİSKUR adına yarışmaya katılan Sultangazi Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencisi Kerem Uzun üçüncü oldu. N. Hatun Mahallesi’nde oturan ve küçük yaştan beri bisiklete bindiğini ve bu sporu çok sevdiğini söyleyen Kerem Uzun , “Bu yarışların daha sıklıkla yapılmasını istiyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorum yazınız
Lütfen adınızı giriniz

twenty − thirteen =