Ana Sayfa EĞİTİM ESENLER BELEDİYESİ ‘YAZ OKULU’ DEVAM EDİYOR

ESENLER BELEDİYESİ ‘YAZ OKULU’ DEVAM EDİYOR

Okunma Sayısı 251
0

Esenlerli çocuklar, “Yaz Okulu”nda yazı dolu dolu geçiriyorlar.

Esenler’de “Yaz Okulları” bu yıl da devam ediyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün her yıl düzenlediği “Yaz Okulları”nda 4-15 yaş arası öğrenciler, yaz tatili boyunca pandemi kuralları çerçevesinde bir dizi etkinlikte buluşuyor. 8 bilgi evi ve İlim Yayma Cemiyeti Merkezi’nde, 1199 öğrenciyle gerçekleştirilen “Yaz Okulları”nda öğrenciler, değerler eğitiminden, kültürel, bilimsel ve sportif aktivitelere kadar birçok farklı alanda kendilerini geliştirme imkânı buluyorlar.

ÖNCE DERS SONRA EĞLENCE

Kur’an-ı Kerîm, Siyer, İlmihal, Adab-ı Muaşeret ve Ahlâk Eğitimleri gibi İslâmî ilimlerin yanı sıra, atölye çalışmaları, seminerler ve yarışmalarla zihin dünyalarına katkı sağlayan öğrenciler, spor turnuvaları, sanatsal çalışmalar, geziler ve izcilik kampları gibi programlarla da doya doya eğleniyorlar.

“BAYRAM ŞENLİĞİ” 15-16 TEMMUZDA

İlçedeki bilgi evlerinde düzenlenen “Yaz Okulları”nda çocuklar hem eğleniyor hem de öğreniyorlar. Birbirinden renkli, neşeli görüntülerin yaşandığı etkinliklerde çocuklar gönüllerince vakit geçiriyorlar. Programa katılan çocuklara, ‘Kur’an Okuyorum’ madalyası, Kur’an-ı Kerim, kitap ve cüz dağıtılıyor. “Yaz Okulu” hafta içi her gün 10.00 ile 14.30 saatleri arasında gerçekleşiyor. 21 Haziran Pazartesi başlayan ilk kur, 16 Temmuz Cuma günü sona eriyor. Her bir bilgi evi 15-16 Temmuz tarihlerinde kendi bünyesinde “Bayram Şenliği” düzenleyerek ilk kuru tamamlayacak. İkinci kur ise 26 Temmuz- 20 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

BİLEK GÜREŞİ TURNUVASI

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ve Esenler İlçe Spor Müdürlüğü ‘Yaz Okulu’ öğrencilerinin katılımıyla bir bilek güreşi müsabakası düzenleyecek. 12 Temmuz Pazartesi günü saat 11:00’de  Esenler Stadyumu’nda gerçekleşecek etkinlikte müsabakalar, 7-8, 9-10, 11-12 ve 13-14 yaş aralığındaki bilgi evi öğrencileri arasında düzenlenecek. Kazanan öğrencilere madalya ve kupa verilecek.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorum yazınız
Lütfen adınızı giriniz

five × one =