Ana Sayfa ESENLER ESENLER’İN MEYDANI’NDA FESTİVAL GERGİNLİĞİ!..

ESENLER’İN MEYDANI’NDA FESTİVAL GERGİNLİĞİ!..

Okunma Sayısı 207
0

Esenler Belediyesi’nin, Esenler Adıyamanlılar Derneği (ESADER) ve İstanbul Çiğköfte ve Etsiz Çiğköfteciler Esnaf Sanatkârlar Derneği (ÇİĞDER) ile birlikte organize ettiği 5. Nar, Badem ve Çiğ Köfte Festivali’nin yapılacağı Dörtyol Meydanı’nda İBB zabıtaları ile Esenler Belediyesi zabıtaları arasında gerginlik yaşandı.

Pazar günü yapılacak festival için meydanda hazırlık yapan Esenler Belediyesi görevlilerine İBB zabıtası, meydanın İBB sorumluluğunda olduğunu ve etkinlik için izin alınmadığını ileri sürerek engel olmak istedi. 60 civarında araçla Dörtyol Meydanına gelen İBB zabıtası ile Esenler Belediyesi zabıtası arasında bir olay yaşanmaması için polis de tedbir aldı.

Yaklaşık 3 saat süren gerginliğin ardından İBB zabıtası Esenlerden ayrıldı. Yarın düzenlenecek festivalde, Adıyaman ile bütünleşen çiğ köfte, işin ustaları tarafından dev tepsilerde yoğrularak vatandaşlara ikram edilecek. Çiğ köfte hazırlayan ustalar, yine Adıyaman’ı simgeleyen nar, badem ile çeşitli tasarımlar yapacak. Festival kapsamında vatandaşlara tonlarca çiğ köfte, nar ve badem ikram edilecek.

CEVAP VER

Lütfen yorum yazınız
Lütfen adınızı giriniz

15 + eight =