Ana Sayfa ESENLER ESENLER’DEN BİR DÜNYA ŞAMPİYONU DAHA

ESENLER’DEN BİR DÜNYA ŞAMPİYONU DAHA

Okunma Sayısı 226
0

İtalya’da düzenlenen Kick Boks Dünya Şampiyonası’nda Esenler’den Nazım Çelik dünya şampiyonluğunu elde ederek hem Esenler, hem de Türkiye’nin gururu oldu.

İtalya’nın Jesolo şehrinde gerçekleştirilen Kick Boks Dünya Şampiyonası’nda 75 kiloda milli Kick Boks sporcusu Nazım Çelik, rakiplerini bir bir yenerek finale yükseldi. 7 ulusal, 3 de uluslar arası olmak üzere toplam 10 şampiyonluğu bulunan Nazım Çelik, Final müsabakasında ise dünyanın en iyi sporcularından biri olan Azerbaycanlı Ramal Aslanov ile karşı karşıya geldi. Zorlu mücadeleyi 2-1 kazanan Nazım Çelik, ilk dünya şampiyonluğuna ulaşarak hem Esenler’e, hem de Türkiye’ye büyük gurur yaşattı.

Esenler Menderes Mahallesi’nde ikamet eden, Hüseyin Oflu ve Sami Akın’ın öğrencisi olan Nazım Çelik, profesyonel spora devam ettiğini ve yeni şampiyonluklar için çalıştığını belirterek, “Hedefim hep kürsünün en üst basamağına çıkarak bayrağımızı dalgalandırmak. Şimdi omuzlarımda daha büyük yük olduğunu hissediyorum. Bu sebeple daha çok ve daha büyük bir azimle çalışmalarıma devam ediyorum” diye konuştu.

DİSİPLİNİ, SAYGI VE SEVGİYİ ÖRĞETTİ

Babası sayesinde küçük yaşlardan itibaren spora yönlendiğini söyleyen Çelik, “Hep azimle çalıştım. Spor kötü alışkanlıklardan ve kötü insanlardan beni uzak tuttu. Başarı için disiplin gerekir. Spor disiplin ve azmi öğretti bana. Saygı ve sevgiyi öğretti. Hepimizin hayalleri vardır. Benim de hayallerim vardı. Bu hayallere giderken birçok olumsuzluklarla karşılaştım, sporu bırakma durumuna geldim, ancak hiç pes etmedim” dedi.

Genç sporcu arkadaşlarına da seslenen şampiyon Nazım Çelik, “Ne zaman önünüze engeller çıkıyorsa o zaman hayalinize daha yakınsınızdır demektir. Bu sebeple asla pes etmeyin ve hayallerinizin peşinden koşun” tavsiyesinde bulundu.

CEVAP VER

Lütfen yorum yazınız
Lütfen adınızı giriniz

five + 2 =