Ana Sayfa EĞİTİM ESENLER’DE 2 YENİ OKUL HİZMETE GİRİYOR!..

ESENLER’DE 2 YENİ OKUL HİZMETE GİRİYOR!..

Okunma Sayısı 69
0

Temeli Ocak 2022’de atılan Tuna Eğitim Vadisi önümüzdeki eğitim – öğretim yılında hizmete giriyor. Okullara kayıtlar önümüzdeki hafta yapılmaya başlanacak.

12.500 metrekare alanda inşa edilen Tuna Mahallesi’ndeki Tuna Eğitim Vadisi’nde, 32’şer derslikli bir ilkokul ile bir ortaokulun yanı sıra bir de çok amaçlı spor salonu bulunuyor.  Toplam 15.879 metrekare kapalı alana sahip okullar ve spor salonunu önümüzdeki eğitim – öğretim yılında hizmete giriyor. Esenler Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; proje kapsamında inşa edilen Erhan Boysanoğlu ilkokulu ve Süleyman Cetinsaya ortaokulu 2023-2024 Eğitim Öğretim yılına hazır hale getirildi.

Tuna Eğitim Vadisi’nin temeli, 2022 yılı ocak ayında dönemin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Esenler Kaymakamı Adil Karataş, okul inşaatlarını üstlenen bağışçı hayırsever işadamları Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya ve MESA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu ile birlikte çok sayıda davetli ve vatandaş katılımı ile atılmıştı. Okulların hizmete girmesi ile birlikte Tuna Mahallesi’nin eğitim problemi önemli ölçüde çözülmüş olacak.

CEVAP VER

Lütfen yorum yazınız
Lütfen adınızı giriniz

fifteen − eleven =