Ana Sayfa EĞİTİM ESENLER “ROBOT YARIŞLARI”NA HAZIR!

ESENLER “ROBOT YARIŞLARI”NA HAZIR!

Okunma Sayısı 35
0

Esenler Belediyesi cumhuriyetimizin 100. yılında gençlerin kendilerini robotik alanında geliştirmesini ve diğer öğrencilerle yarışarak seviyelerini görmeleri için ‘1. Esenler Robot Yarışları’ düzenliyor.

Robot teknolojisi tutkunu 800 öğrenci benzersiz becerilerini “Şarj Et!” temasıyla düzenlenecek ‘1. Esenler Robot Yarışması’nda sergileyecek. Türkiye genelinde 30 farklı lisenin robot takımı öğrencilerinden oluşan takımlar, 2 gün boyunca 19 farklı kategoride otonom görevler, sürücü kontrolündeki görevler ve robotlarını dengede tutma gibi kategorilerde yarışacak. Robot teknolojisi dünyasının yetenekli lise öğrencilerini bir araya getirerek bilgi ve deneyim paylaşımına olanak sağlamak için düzenlenen “1. Esenler Robot Yarışması” için Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesi Etkinlik Alanı’nda gerçekleşecek.

Esenler Belediyesi’nin organize ettiği, geleceğin teknolojisi ve inovasyonunun heyecan verici bir vitrini olan etkinlik, 11-12 Kasım tarihleri arasında yapılacak. 11 Kasım Cumartesi saat 11.00’de açılış töreniyle başlayacak müsabakalar, 12 Kasım Pazar günü 17.00’daki ödül töreniyle son bulacak.

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu yarışların yapılacağı 15 Temmuz Millet Bahçesi’nde yerlerini alan robot takımlarını ziyaret etti ve projeleri hakkında bilgi aldı. Takımlarla tek tek ilgilenen ve fotoğraf çektiren Göksu, yarışmalarda kendilerine başarılar diledi.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorum yazınız
Lütfen adınızı giriniz

8 − seven =