Ana Sayfa ESENLER ESENLER’DE YENİ EĞİTİM YILINA MERHABA

ESENLER’DE YENİ EĞİTİM YILINA MERHABA

Okunma Sayısı 1622
0

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Esenler’de de 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı düzenlenen coşkulu bir törenle başladı.

Esenler’de 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı açılışı, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda düzenlenen coşkulu bir törenle gerçekleştirildi. Törene; Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Av. Umut Özkan, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Bolat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, Belediye Başkan Yardımcıları ve ilçede faaliyet gösteren okulların müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda öğrenci ile velileri katıldı.

Program, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdürü Ali Özalan’ın gerçekleştirdiği açılış konuşması ile başladı. Esenler’de yeni eğitim öğretim yılı açılış programının Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Özalan’ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan yaptığı konuşmada, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlara vesile olmasını dileyerek, “Öğretmenler eğitimin öznesi konumundadır. Öğretmenlerimizin kendilerine emanet edilen çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmenin gayreti içerisinde olduklarını biliyorum. Öğrencilerimizi milli ve manevi değerlerine bağlı, vizyoner ve ilime sevdalı insanlar olarak yetiştirmenin önemini biliyoruz. Çocuklarımızın daha nitelikli ortamlarda yetişebilmeleri için fiziki ve sosyal imkânları artırmak için çalışıyoruz.” dedi.

ÜLKEMİZ ADINA ÜMİTVÂRIZ

Açılış programında konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Bugün okullarımızın açılmasıyla çocuklarımızın ve ailelerinin duyduğu heyecan, bir bakıma milletimizin geleceğe yönelik heyecanını yansıtıyor. Sabah sokaklara baktığımda çocuklarımızın heyecanlı koşuşturmaları, okullarının kapılarına cıvıl cıvıl gelmeleri ülkemiz adına bizi ümitvâr kılıyor. Aileleri, öğretmenleri çocuklarımızın daha başarılı olması için gayret ederken, bizler de çocuklarımızın yürüdüğü yolları dikensiz hale getirmeye gayret ediyoruz” dedi.

Esenler’in eğitimde çok ciddi mesafeler aldığını söyleyen Göksu, “Ama yeterli bulmuyoruz. Daha büyük başarılar için çalışıyoruz. Parklarımızı, okullarımızı daha güvenli hale getirmek, çocukları dışarı çıktığında velilerimizin aklının kalmamasını sağlamak için uğraş vermeye devam ediyoruz. Şu ana kadar okullarımızın büyük bölümünde güvenlik kamerası sistemleri kurduk. Bu yıl sonuna kadar da Esenler’deki tüm okullarımızda güvenlik kamerası sistemlerini kurmayı planlıyoruz. Kaymakam beyin riyasetinde emniyet müdürümüzle el ele vererek okullarımızı, parklarımızı, sokaklarımızı ve hasılı Esenlerimizi İstanbul’un en güvenli ilçelerinden biri haline getirmek için çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARIMIZA İYİ ÖRNEKLER OLMALIYIZ

Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin ise konuşmasında, eğitim-öğretim yılı açılış programı vesilesiyle öğrencilerle buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Eğitim ve öğretim olarak ifade ettiğimiz süreç içerisinde öğretim konusu çocuklarımızın yaşlarına göre öğretmenlerimiz tarafından veriliyor. Ancak en az onun kadar önemli bir de eğitim boyutu, terbiye boyutu var. Belli davranış kalıplarıyla çocuklarımızı yetiştirmemiz gerekiyor. Doğru olmayı, yalan söylememeyi, ahlâklı olmayı, büyüklerine saygılı olmayı, küçüklerini koruyup kollamayı öğrenmeleri gerekir. Bu hususta hepimizin davranışlarımızla çocuklarımıza örnek olmamız gerekir” dedi. Esenler Belediyesinin bu noktada örnek projelerinin olduğunu hatırlatan Şahin, “Örneğin geri dönüşüm projesi ile çocuklarımız geri dönüşüm projesine katkı sağladıkça belediyemiz öğretim yılı başlangıcında çocuklarımıza defter dağıtımı gerçekleştiriyor. Bu gibi projelerinden dolayı da belediyemizi tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencilerinden Mehmet Zübeyir Yolcu, Okul isimli şiiri okudu. Şiirin ardından sahneye Mehmet Akif Ersoy ilkokulu öğrencilerinin halk oyunu gösterisiyle program sona erdi.

CEVAP VER

Lütfen yorum yazınız
Lütfen adınızı giriniz

3 × 1 =