Ana Sayfa ESENLER HABERLERİ Esenler’in İz Bırakan Valisi Hulisi Şahin’e Hüzünlü Veda

Esenler’in İz Bırakan Valisi Hulisi Şahin’e Hüzünlü Veda

Okunma Sayısı 2475
0

Yayınlanan son kararname ile Batman valisi olan Hulusi Şahin için  kaymakam olarak görev yaptığı Esenler’de veda töreni düzenlendi.

Esenler belediyesi kültür merkezi sosyal tesislerinde veda ve  vefa  programına Zeytinburnu kaymakamı Mehmet Makas, Sultangazi Kaymakamı Uğur Kalkar, Çatalca kaymakamı İnce Sezer Becel, Kadıköy kaymakamı Mustafa Özarslan, Mersin kaymakam adayı Melih Aydoğan, Esenler belediye başkanı Mehmet Tevfik Göksu ile ESDEF yönetimi, siyasi partiler sivil toplum kuruluşları gazi ve şehit yakınları katıldı.

Program sunuculuğunu Zeki Sirkeci’nin yaparken gaziler adına selamlama konuşması yapan Muharip gaziler dernek başkanı Mehmet Akten ve muhtarlar adına Turgut Reis mahalle muhtarı Mustafa Güven ile kaymakamlık yazı işleri müdürü Medi Daş teşekkür konuşması yaptılar.

YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ MEHDİ DAŞ’DAN DUYGU DOLU KONUŞMA

Medi Daş yaptığı kısa konuşmasında ” Yaklaşık 2 yıldır birlikte görev yaptığımız Kaymakamımızı benimde memleketim olan Batman’a vali olarak görmekten büyük sevinç duyuyorum.

Bu zamana kadar her şeyden önce iyi bir insan ve iyi bir idareci olarak gördüğümden dolayı Batmana atanmasına seviniyorum. Çünkü oradaki insanlara da aynı şekilde davranacağını iyi biliyorum. Görev yaptığımız süre içerisinde kaymakamımızın bizlere önemle vurguladığı şeylerden biriside biz işimizi dürüst ve düzgün yapalım, vatandaşa ve personelimize adaletli olalım, sonucu ve bedeli ne olursa olsun bedelini ödemeye hazırız demesidir”.

Vefa ve veda programında konuşma yapan Esenler belediye başkanı M. Tevfik Göksu konuşmasında ” Esenlerin dönüşümüne farklı bir dönüşüm katan valimize teşekkür ederim. Bir kişinin bıraktığı en anlamlı şey bıraktığı iştir. 2 yıllık süre içerisinde çok tatli ve anlamlı çalışma yaptık. Biz valimizle ağız tadıyla çalıştık. “dedi. Başkan M. Tevfik Göksu  Esenlerde 1 kilometre kareye 70 bin kişinin düştüğü yerde hizmet üretmenin zor olduğunu dile getirdi. Başkan M. Tevfik Göksu konuşmasında kardeşim dediği vali Hulusi Şahin için ” Bizim yüreğimize bıraktığı iz hayırlı ve bereketli bir izdir. Batman’da ne zaman bize ihtiyaç duyduğunda her zaman yanında olduğumuzu bilmesini istiyorum. Allah Yolunu bahtını açık etsin. Biz seni sevdik sevmeye devam edeceğiz. Biz seninle gurur duyduk Duymaya devam edeceğiz. ” dedi.

Özel misafirler arasında yer alan Çorum Sungurlu belediye başkanı da selamlama konuşmasında Vali Hulusi şahin’in anne babasına atıf da bulunarak böyle bir evlat yetiştirdikleri için teşekkür etti.

Kaymakamlar adına konuşma yapan Çatalca kaymakamı İnci Sezer Becel’de konuşmasında ” Çok sevgili kardeşimi burada kaybettiğimden dolayı çok üzgünüm. Hulusi Şahin vali olması gereken bir isim ve yerinde bir karar. Çok büyük bir sorumluluğun altına’da giriyor. Bu görevinde başaracağına canı gönülden inanıyorum.” dedi.

Vali Hulusi Şahin’de konuşmasında  2 büyük hüznünü Esenler’de yaşadığını.birincisinde 15 Temmuz yıl dönümünde binlerce şehit yakını ve gazilerle, vatandaşlarla  bir olduğu zaman olduğunu , ikincisinde de Özel kalemde görevli İlknur Kaban’ın  vefatında hüzün yaşadığını dile getirdi. Bu programlarda aynı duygulara sahip olduğunu kelimelerle ifade edemediğini sözlerine ekledi.

Vali Hulusi şahin  konuşmasının bir bölümünde ” Sorunlarla mücadelede tüm kamu kurum kuruluşlarla bir vucudun uzulu gibi çalıştık. Asıl amacımız kalplere gönüllere girmekti. Muhtarlarımızla kapı kapı dolaşarak gazilerimize, şehit yakınlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza ulaştık. Siyasi parti temsilcilerimizle beraber olduk. Ben heybeme sizin dostluğunuzu koydum. Sungurlu ve Dilovasında görev yaptığım için orada da ben vali olmamı kutluyorlar. Kendi içlerinden biri olarak  görüyorlar, Sizlerle gurur duyuyorum” dedi.

Program sonunda günün anısına Vali Hulusi Şahin’e plaketler taktim edildi. Uğurlama töreninde tek tek vatandaşların tebriklerini de kabul eden vali Hulusi Şahin Şehit yakınları ile 15 Temmuz gazileriyle ayrı ayrı resimler çektirirken sarılarak vedalaştılar. Kaymakamlık personeli helalleşirken de özel kalemde görevli bayan memurlar göz yaşlarını tutamadılar. Askerlik şube başkanı Per. Albay’da Davut Kulalar’da  veda ederken Vali Hulusi Şahin’e geç kavuştuk, erken ayrıldık dedi.

Veda töreninde Emniyet Müdürü Hakan Bolat , Bakırköy İlçe Emniyet Müdürü Cihat Dağdeviren, Ak parti ilçe başkanı Umut özkan, Saadet partisi ilçe başkanı Tuğrul Yalçınkaya, Esnaflar odası başkanı Şükrü Şahin  Chp ilçe başkan yardımcısı İlyas Çirar, Mhp ilçe başkan yardımcısı Nevzat Çatak , Şoförler odası başkanı Hasan Ayar, Esenler belediyesi basın danışmanı Hüseyin Akman, Gaziler dernek başkanı Mehmet Ökten ve çok sayıda gaziler, 15 temmuz gazilerinden Mustafa Aras ile şehit aile yakınlarından Ramazan Tekin hazır bulundular. Basın kuruluşlarından Gazete Esenler imtiyaz sahibi Hasan Gürsoy, 1. Haber gazetesi genel yayın yönetmeni Sait Yılmaz, Bölge gazetesi genel yayın yönetmeni Ufuk Önder Çavuş, Son Dakika Esenler Gazetesi imtiyaz sahibi Suat Türkoğlu bu özel günde yerlerini aldılar.

Düzenleme HABER: SUAT TÜRKOĞLU

Kaynak: AHA

 

CEVAP VER

Lütfen yorum yazınız
Lütfen adınızı giriniz

seventeen − 16 =