Ana Sayfa ESENLER MUTLU EVLİLİĞİN SIRRI NEDİR?

MUTLU EVLİLİĞİN SIRRI NEDİR?

Okunma Sayısı 218
0

“Aile Eğitimleri” seminer dizisinde bu hafta Klinik Psikolog Dr. Rukiye Karaköse, mutlu evliliğin sırrını ve sağlam bir evlilik için dikkat edilmesi gereken hususları anlattı.

Esenler Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, aile kurumunun korunması ve sağlıklı bir şekilde devamlılığının sağlanması için “Güçlü Toplum ve Güçlü Gelecek” sloganıyla düzenlediği ‘Aile Eğitimleri’ne devam ediyor. Eğitimler, online katılımlarla yüzlerce aileye ulaşıyor. Bu hafta gerçekleşen eğitimde Klinik Psikolog Dr. Rukiye Karaköse “Aile Kavramı ve Aile İçi Rollerimiz” konularını anlattı.

Sağlam bir evlilik için dikkat edilmesi gereken hususlar üzerine duran Klinik Psikolog Dr. Rukiye Karaköse, “Araştırmalar ve klinik deneyimlere göre, sağlam ve bozulmayan evlilikler, anlık tutkular üzerine kurulmuyor. Aşık olduğumuz kişiyi tanımak için en az 6 ay kendimize süre vermeliyiz. Hayatın doğal sınavları içerisinde birbirimizi gözlemleyip tanımalıyız” ifadelerini kullandı.

MUTLU BİR AİLE OLMAK ŞANS DEĞİLDİR

Mutlu evliliğin sırrını eşlerle paylaşan Dr. Rukiye Karaköse, şu şekilde konuştu:

“Mutlu evliliğin sırrı eğitim, çekicilik, maddiyat, kültürel yatkınlık değildir. Mutlu evliliğin sırrı, sorun çözme becerisidir. Mutlu bir aile olmak şans değildir. Çaba, emek, sabır, fedakarlık, uzlaşma, anlaşma ve önemsemenin sonucudur. Aile fertleri, sorunları büyütmek yerine küçültmenin yollarını aramalı.”

Günümüzde kitaplar, seminerler ve eğitimlerle aile içi problemlerine çözüm arayanların çokluğuna değinen Karaköse, “Eşler, aralarındaki sorunları bağışlayıcılık, koşulsuz sevgi ve gerektiğinde uzman desteğiyle çözmeli” tavsiyesinde bulundu.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorum yazınız
Lütfen adınızı giriniz

19 − 11 =