Ana Sayfa ESENLER ESENLER’E CEMEVİ

ESENLER’E CEMEVİ

Okunma Sayısı 466
0

Esenler’deki Alevi temsilcileri ile Esenler Belediyesi’nin birlikte yürüttüğü çalışmalar sonucunda Esenler Belediyesi tarafından Çiftehavuzlar Mahallesi’nde bir cemevi yeri tahsis edildi.  Esenler Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Anadolu Canlar Derneği ve Hacı Bektaş Veli Derneği’nin Esenler Belediyesi nezdinde yürüttüğü girişimler sonuç verdi. Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu sözünü tuttu ve Esenler’deki Alevi toplumu için cemevi yeri tahsis etti.

Bunun üzerine Esenler’deki Alevi kurum temsilcileri Çiftehavuzlar Mahallesi’nde tahsis edilen yer önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptılar. Basın açıklaması metnini  Pir Sultan Abdul Kültür Derneği (PSAKD) temsilcisi Hüseyin Alcan okudu. Alevilerin Türkiye’de on yıllardır eşit yurttaşlık mücadelesi yürüttüklerini belirten Alcan,   “Bugün Almanya’da Alevilik diğer inançlarla aynı statüde tanınmış olması bizi sevindirdiği kadar ülkemizde hala kabul edilmeyişimiz yeniden düşünülmesi gereken bir konudur” dedi.

Hüseyin Alcan, “20 milyonu aşkın Alevi yurttaşın yaşadığı Türkiye’de bağış değil hakkımız olanı istiyoruz” diyerek, sözlerine şu ifadeleri kullanarak devam etti: “Bu temelde on yıldan fazladır nüfusu yüz binleri bulan Alevilerin Esenler’de cemevine kavuşacak olması övünülecek bir durum değildir. Biz Esenler’de yaşayan halkların, inançların, kültürlerin eşitliğini sağlayacak bir politika ve iyileştirmeler yaptığımızda övünmeliyiz.”

ÖNEMLİ AMA YETERLİ DEĞİL

Belediye’nin Esenler’de Alevilere Cemevi yeri tashis etmesinin, Alevi kurumlarının ortak mücadeleleriyle elde edildiğini söyleyen Alcan, konuşmanın devamında şunları kaydetti: “Her kurumumuz Esenler’de cemevi olması için büyük uğraşlar verdi, veriyor. Başka bir inanca her mahallede birden fazla ibadethane açarken Alevilere bir cemevi yeri tashih etmek önemlidir fakat yetersizdir. Bizler her ne kadar Esenler’de yaşasak da dünyanın her yerindeki Alevilerle aynı taleplerin etrafında birleşmekteyiz. Buradan hareketle başka bir ülkede resmi olarak Aleviliğin kabul edilmesi örnek alınmalı ve biran önce ülkemizde de bu hayata geçmelidir. Eminiz ki bu cemevinin nasıl yönetileceğine, nasıl faaliyetler yürüteceğine de Aleviler karar verecektir. Arzumuz, önümüzdeki yaz pandeminin bitmesi ile açılışımızı halkımızın ve büyük emek veren değerli dostlarımızın katılımıyla cemevimizin açılışını yapmaktır.”

 

CEVAP VER

Lütfen yorum yazınız
Lütfen adınızı giriniz

eight − 4 =