Ana Sayfa ESENLER 7 DİLDE MEVLİD GÖNÜLLERİ MEST ETTİ

7 DİLDE MEVLİD GÖNÜLLERİ MEST ETTİ

Okunma Sayısı 96
0

Geçtiğimiz sezonu Mevlid-i Şerif’in müellifi Süleyman Çelebi’ye atfeden Esenler Belediyesi, “2022 Süleyman Çelebi Yılı” kapsamında sanat yönetmenliğini Mustafa Demirci’nin üstlendiği “7 Dilde Mevlid” programına ev sahipliği yaptı.

Esenler Belediyesi, Süleyman Çelebi tarafından kaleme alınarak Peygamber sevgisini gönüllere nakşeden Mevlid-i Şerif’in 7 dilde okunduğu bir programa ev sahipliği yaptı. Süleyman Çelebi’nin vefatının 600. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen program, Türk dünyası ile ortak değerleri, kültürel ve sanatsal aktiviteleri canlandırmak ve bu değerler üzerinden Süleyman Çelebi’ye ait mevlid mirasını gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Müziğin evrensel gücünü kullanarak Türk- İslam dünyasının ortak değeri olan Süleyman Çelebi hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen programda başta Türkçe olmak üzere Arapça, Kürtçe, Arnavutça, Boşnakça, Gürcüce ve Çerkezce dillerinde mevlid okundu. Köklü geleneği hafızalarda yeşerten programın sanat yönetmenliğini ve sunumunu Mustafa Demirci üstlendi. Programda mevlithanlar Asım Akkuş, Rıfat Ablay, Seyfettin Harunî, Orhan Demirarslan, Flamur Kasami ve Hafız Yusuf Akçay okudukları mevlid-i şeriflerle gönülleri mest etti. Program, Kuran-ı Kerim tilaveti ve yapılan dua ile son buldu.

MUHTEŞEM BİR ESER DİNLEDİK

Programda duygu dolu anlar yaşandığını ifade eden Mustafa Demirci, “Esenler Belediyemiz, 2022 Kültür Sanat sezonunu, Süleyman Çelebi’ye atfetmişti. 7 dilde okunan mevlid programıyla bu sezonu taçlandırmış olduk. Bu akşam gönül coğrafyamızda farklı dillerde, farklı duygularla Efendimiz (SAV)’e yazılmış olan muhteşem eseri dinlemiş olduk. Merhum Süleyman Çelebi Hazretlerinin duasının bir kabulü gibi değerlendirdik. Çok duygulandık. Bu etkinlik Peygamber Efendimizin hem edebi olarak hem de müzikal olarak mevlid formuyla nasıl anıldığını ve farklı dillerde nasıl icra edildiğini örneklemesi bakımından da çok önemli bir programdı” ifadelerini kullandı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorum yazınız
Lütfen adınızı giriniz

seventeen + seventeen =