Ana Sayfa EĞİTİM ZEKA OYUNLARI ŞAMPİYONASI

ZEKA OYUNLARI ŞAMPİYONASI

Okunma Sayısı 101
0

“Aklını Kullan, Ödülü Kazan!” sloganıyla düzenlenen Zeka Oyunları Şampiyonası’da heyecanlı anlar yaşanıyor. Öğrenciler yarışmalarda kıyasıya mücadele ederken kazanmanın mutluluğunu yaşıyor.

Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Esenler Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen Zeka Oyunları Şampiyonası, heyecanlı anlara sahne oluyor. Esenler’de bulunan okullarda mangala, abalone, pentago, küre, koridor ve quarto gibi oyunların oynandığı şampiyonada, birinci tur karşılaşmaları tamamlandı. Ortaokul ve lise grubunda 220 öğrenci ve 120 öğretmen ile müsabakalar yapıldı. Oyunlardan önce ise öğrenci ve öğretmenlerle oyunlar, kurallar, eşleşmeler üzerine bilgiler paylaşıldı. Öğrenciler sosyal medyada şampiyonaya dair  #ESzeka etiketiyle paylaşımlar yapıyor.

ÇOK YÖNLÜ DÜŞÜNME BECERİLERİ GELİŞTİ

İbrahim Turhan Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Hüseyin Gündüzay, “Bu sene 3’üncüsü düzenlenen Zeka Oyunları Turnuvası’nda geçen senenin şampiyonu, bu senenin de şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olarak yerimizi aldık. Bu süreçte İbrahim Turhan Anadolu Lisesi öğretmeni olarak çocuklarımızın yaratıcılığının ve çok yönlü düşünme becerilerinin geliştiğini bizzat tecrübe etme fırsatı buldum. Böyle güzel bir organizasyonu düzenleyen Esenler Belediyesi’ne ve tüm ekip arkadaşlarına şahsım ve öğrencilerim adına teşekkürü bir borç bilirim” dedi.

YOĞUN BİR TEMPOYLA ÇALIŞIYORUZ

Okul öğrencilerinden Sude Naz Aslanboğa ise “3 senedir bu turnuvaya katılıyorum. Bu sene de hedefimiz hem kendi branşımda hem de genel klasmanda şampiyonluk. Bu yüzden antrenmanlarımıza hem okulda hem de evde yoğun bir tempo ile devam ediyoruz. Bu çalışmaların ders başarımı artırdığına şahit oldum” ifadelerini kullandı.

CEVAP VER

Lütfen yorum yazınız
Lütfen adınızı giriniz

nineteen + one =