Ana Sayfa ESENLER HABERLERİ Esenler Esnaf Odası’ndan 2019 ‘İstihdam seferberliği’

Esenler Esnaf Odası’ndan 2019 ‘İstihdam seferberliği’

Okunma Sayısı 385
0

Esenler Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası  2019 istihdam seferberliği bilgilendirme toplantısında, ilave istihdam sağlayan işverenlere sağlanacak desteklerin neler olduğunu esnaflara anlattı.

İstihdam Seferberliği 2019 Tanıtım Toplantısının açılış konuşmasını Esnaf Odası ve Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Şükrü Şahin yaptı. Programın sunumunu SGK müdürü Süleyman Uzunoğlu ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Şerafettin Taşçı’nın yaptığı program tamamen Esnaf bilgilendirmeye yönelikti.

SGK Müdürü Süleyman Uzunoğlu’nun sinevizyon sunumuyla başlayan bilgilendirme toplantısında verilen rakamlar işverenlerle ilgiliydi. İstihdamın artırılması için sağlanacak desteklerin işçiler yönünden getirisi ise işverenlerin işlerini genişletmesi sonucunda işçilerin iş bulma imkânlarının sağlanmasıydı.

Toplantının sonucunda işverenler “her ilave istihdam için, 3 ay boyunca prim ve vergilerin yanı sıra işçinin ücretini de devlet karşılayacak. Aynı zamanda devlet izleyen 9 ayda da prim ve vergileri ödemeyecek.

Mevcut çalışanlarına ilave olarak işe alınan her bir sigortalının, asgari ücret düzeyinde tüm prim ve vergilerinin 12 ay boyunca devlet tarafından karşılandığını, 2016’da başlatılan asgari ücret desteğine bu yıl da devam edildiğini, geçen yıl 9 ay olarak uygulanan desteğin süresinin bu yıl 12 aya çıkarıldığını işverenlere anlattılar.

İstihdamı teşvik eden, teşvikle az ödenen SGK primleri işçilere iş yönünden iş bulmada kolaylık, iş verenlere ise iş imkanlarının genişlemesine yönelik kolaylık getiriyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorum yazınız
Lütfen adınızı giriniz

nineteen + 4 =